donderdag 29 november 2012

STEAKS VAN WERELDKWALITEIT

Als gastronomische puristen zijn we niet alleen op zoek naar topwijnen maar ook naar andere culinaire hoogstandjes...  Zo had ik het geluk om via mijn goede vriend Rob slagerij Koen Vlaeminck te leren kennen.

Door op de hierboven link te klikken kan je kennismaken met hun producten.

In tegenstelling tot topbeenhouwer Frank De Vos bevindt Koen Vlaeminck zich in mijn streek.  De regio Aalst.  Het is altijd een plezier om slagerij De Vlaeminck te bezoeken, achter de toog vind je de supersympathieke familie Vlaeminck en wat onmiddellijk opvalt is hier de gedrevenheid, de passie, de zoektocht naar topproducten zonder op te houden.  Want een ontdekkingstocht eindigt nooit, ze sleept je constant mee naar nieuwe horizonten, naar nieuwe avonturen. (vanwaar kennen we dat???)


Zoals je ziet is er een zeer ruime keuze beschikbaar.  Ik heb nagenoeg alles al eens kunnen proeven en was bijzonder onder de indruk van het Franse Limousin, het Schotse Abberdeen- Angus en het nagenoeg perfecte Rubia Gallega.



Rubia Gallega

Maar binnenkort mogen we smullen van het zeldzame "Txogitxu" dat zes weken rijpte op been.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten